Page 3 of 6 [ 83 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Booyakasha
Veteran
Veteran

09 Oct 2015, 10:43 am

Cockroach96 wrote:
Într-adevăr mă pricep la limbi străine, dar la facultate studiez doar engleza de afaceri(Business English). Sunt multe cursuri opționale, dar nu-mi bat capul cu ele, pentru că voi avea mult de învățat la contabilitate(domeniul meu de studiu) și nu mă pricep să-mi folosesc timpul eficient. Am studiat franceza la școală, poate o să mai învăț cu Duolingo. Până una-alta, folosesc Google Translate pentru a posta în alte limbi decât română și engleză.

Ce păcat! Pentru că esti foarte capabil in învăţarea limbilor străine. Sper să Duolingo te ajute cu franceza. :)

Cockroach96 wrote:
Mama mea face cozonac și drob de Paște, dar drobul e nașpa. E făcut din organe de miel și e scârbos. Pe de altă parte, cozonacul e excelent, mai ales când mama pune rahat(Turkish Delight) în el. Nu mai spun de chec, e mai bun decât cozonacul! Mama se pricepe la gătit și face des gogoși și clătite. Noi punem gem în clătite și le rulăm. Voi cum mâncați clătitele?

Eww, drob :lol: da, noi de asemenea mâncam clătitele cu gem și le rulăm. Dar tot cu brânză și smântănă la cuptor, și cum Nuttela!

Vorbind de Paşte, oameni in România sunt deocamdată foarte religioși?

Cockroach96 wrote:
Stai să te corectez, că sunt un mare nazist gramatical(Grammar Nazi)

Dacă dorești, la fel poți să mă corectezi :) :oops:

Cockroach96
Veteran
Veteran

09 Oct 2015, 10:58 am

Din păcate, România e o țară destul de religioasă. Avem biserici placate cu aur, dar spitale și școli mai puțin. Aici în fiecare an se construiesc mii de biserici și se închid sute de spitale și școli. Ce să zic, suntem un popor de proști. Sper că în Croația lucrurile stau mai bine.

Booyakasha
Veteran
Veteran

09 Oct 2015, 12:21 pm

Nu, din păcate, de asemenea suntem un popor de proști și avem probleme asemenatoare. Biserica aici e scutită de impozite și taxe, și câteva dintre noi care nu merg la biserică la fel trebuie să-o sprijine. Este la fel in România?

Mi se pare ca singurul lucru bun din perioada comunismului a fost ateismul.

Dar, nu trebuie să fii politicos, lol :lol: Stiu că fac multe greşeli când încerc să scriu românește, în special cu privire la utilizarea articularelor :)

Cockroach96
Veteran
Veteran

09 Oct 2015, 12:52 pm

La fel e și în România, biserica e scutită de taxe și impozite, iar mai-marii ei se lăfăie în mașini luxoase. Ei spun că dumnezeul lor e din altă dimensiune, dar tot ei sunt lacomi și se delectează cu plăceri lumești. Nu înțeleg de ce cultele religioase primesc acest acest tratament special, ele neaducând nicio contribuție societății.

Nimeni nu e perfect, dar e-n regulă. Văd că știi destul de bine românește. La noi în țară, nativii care stâlcesc limba română sunt aspru criticați și etichetați analfebeți. E parte din cultura noastră. :lol:

Booyakasha
Veteran
Veteran

09 Oct 2015, 2:13 pm

Cockroach96 wrote:
La fel e și în România, biserica e scutită de taxe și impozite, iar mai-marii ei se lăfăie în mașini luxoase. Ei spun că dumnezeul lor e din altă dimensiune, dar tot ei sunt lacomi și se delectează cu plăceri lumești. Nu înțeleg de ce cultele religioase primesc acest acest tratament special, ele neaducând nicio contribuție societății.

Sunt de acord, și nu inteleg cum pot oameni să fie așa de naivi să finanțeze oameni care nu fac nimic și doar risipește banii.

Azi am citit acest articol, dar nu sunt sigură dacă sunt de acord cu el - doar interdependența ne separă de credincioși?

http://phys.org/news/2015-10-psychology ... y-nwletter

Cockroach96 wrote:
Nimeni nu e perfect, dar e-n regulă. Văd că știi destul de bine românește. La noi în țară, nativii care stâlcesc limba română sunt aspru criticați și etichetați analfebeți. E parte din cultura noastră. :lol:

lol :lol: aici pe de altă parte greșeli în scris sunt mereu prezente, dar doar câteva mi se pare să aibă grijă.

Nu cred că știu atât de bine, dar mulțumesc! De fapt, scriu aceste posturi pe mult timp, lol. Deci, mersi din nou, pentru tot ajutorul :)

Cockroach96
Veteran
Veteran

10 Oct 2015, 9:40 am

În Statele Unite, pe de altă parte, nu e permis să critici alți oameni sau credințele lor. Dacă acolo s-ar face benzi desenate despre creștinism, editura responsabilă ar încasa o ploaie de gloanțe de la militanții creștini. Nașpa!

Booyakasha
Veteran
Veteran

10 Oct 2015, 1:26 pm

Cockroach96 wrote:
În Statele Unite, pe de altă parte, nu e permis să critici alți oameni sau credințele lor. Dacă acolo s-ar face benzi desenate despre creștinism, editura responsabilă ar încasa o ploaie de gloanțe de la militanții creștini. Nașpa!

Mi se pare că sunt atât de răi și nebuni cât militanții islamiști care le place să atace atât de mult. Foarte nașpa!

În România e permis să critici credințele oamenilor?

Cockroach96
Veteran
Veteran

10 Oct 2015, 1:48 pm

Da, dar pe de altă parte nimeni nu are voie să gândească altfel decât turma. Un bun exemplu a fost campania electorală din noiembrie 2014, în care am avut de ales între Victor Ponta și Klaus Iohannis. Toată lumea ținea cu Iohannis și îl detesta pe Ponta. Dacă spuneai cuiva că l-ai votat pe Ponta, jar mâncai! Eu l-am votat pe Ponta dar am păstrat secretul. :oops:

Booyakasha
Veteran
Veteran

10 Oct 2015, 2:44 pm

La fel e și în Croația! Nimeni nu are voie să gândească altfel decât turma. Dar eu mereu sunt un rebel lol.

Sper că părinții tăi nu te obligă cu mersul la biserică?

Cockroach96
Veteran
Veteran

10 Oct 2015, 4:32 pm

Nu mă mai obligă. :)
Cred că au înțeles că nu gândesc la fel ca ei.
Sper că într-o zi oamenii se vor trezi la realitate și nu vor mai susține această instituție homofobă și misogină numită biserică.

Booyakasha
Veteran
Veteran

11 Oct 2015, 3:36 am

Cockroach96 wrote:
Nu mă mai obligă. :)
Cred că au înțeles că nu gândesc la fel ca ei.
Sper că într-o zi oamenii se vor trezi la realitate și nu vor mai susține această instituție homofobă și misogină numită biserică.

Mă bucur că nu te mai obligă :)

Așa sper și eu, dar sunt pesimist căci mi se pare oameni au nevoie de iluzii. Fără religie și biserici ar fi o lume mai bună.

Cockroach96
Veteran
Veteran

11 Oct 2015, 6:56 am

Într-adevăr.
În Statele Unite lucrurile stau și mai rău, acea națiune fiind iadul pentru atei. Acolo ateii sunt mereu hărțuiți de creștini, iar americanii ar prefera un președinte creștin prost în locul unui președinte ateu bun. Că tot veni vorba de asta, nu-mi vine să cred că Donald Trump candidează la președinție! Mai rău, 40% din americani l-ar vota! E șocant!
Bine că nu sunt american. :lol:

Booyakasha
Veteran
Veteran

11 Oct 2015, 8:56 am

Cockroach96 wrote:
Într-adevăr.
În Statele Unite lucrurile stau și mai rău, acea națiune fiind iadul pentru atei. Acolo ateii sunt mereu hărțuiți de creștini, iar americanii ar prefera un președinte creștin prost în locul unui președinte ateu bun. Că tot veni vorba de asta, nu-mi vine să cred că Donald Trump candidează la președinție! Mai rău, 40% din americani l-ar vota! E șocant!
Bine că nu sunt american. :lol:

Într-adevăr, și eu n-aș vrea niciodată să fiu Americancă :) În fiecare zi aud de prieteni mei americani cât de rău este acolo.

Când am auzit despre candidatura lui Donald Trump, am crezut ca o fost o glumă! :lol: Ei sunt nebuni! 40%?????? și eu am crezut că nu poate să fie mai rău decât Bush. Am fost atât de naivă lol.

Cockroach96
Veteran
Veteran

11 Oct 2015, 9:09 am

Am auzit că Bush a cam stricat Statele Unite, dar nu știu cât de adevărat e.
România are ca președinte un neamț care nu prea vorbește, numit Klaus Iohannis. 8)
Am auzit o glumă despre el: nu are nevoie de purtător de cuvânt, ci de purtător de tăcere. :lol:

Booyakasha
Veteran
Veteran

11 Oct 2015, 9:55 am

Cockroach96 wrote:
Am auzit că Bush a cam stricat Statele Unite, dar nu știu cât de adevărat e.
România are ca președinte un neamț care nu prea vorbește, numit Klaus Iohannis. 8)
Am auzit o glumă despre el: nu are nevoie de purtător de cuvânt, ci de purtător de tăcere. :lol:

:lol: Klaus Iohannis? Deci Băsescu a fost succedat. :)

Bush a fost cel mai prost președinte din istoria timpului, chiar mai prost decât presedinţii Croaţiei :lol:

Cockroach96
Veteran
Veteran

11 Oct 2015, 11:14 am

Eu cred că Băsescu a fost cel rău președinte din toată istoria. Mulți oameni îl consideră cea mai nașpa persoană din lume. Băsescu e un mare tembel.
Nu știu de președinții Croației, dar se pare că toți politicienii sunt niște nevertebrate fără minte.